Loading...

Veelgestelde vragen

 • Kan ik mijn Stipp® waterfles gelijk gebruiken?
  Was voor het eerste gebruik het transparante deel van de fles met de hand in een handsopje met afwasmiddel. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen als Cif of Vim. Gebruik alleen een zachte vaatdoek, geen (schuur)sponsje of afwasborstel. Deze kunnen op het Tritan materiaal lelijke krasssen geven. Droog je fles met een zachte katoenen doek af en ze is klaar voor gebruik!
 • Hoe verwijder ik krassen, vlekken of oneffenheden?
  Op het transparante materiaal (Tritan) zijn deze goed verwijderen met een polijstmiddel voor kunststof zoals: Novus plastic polish, Commandant Cleaner 4 of Meguiar's Mirror Glaze.
 • Hoe kan ik (kalk)aanslag het beste verwijderen?
  Kalk en andere aanslag is het best te verwijderen met schoonmaakazijn (circa 100ml) of soda (1 eetlepel). Los het schoonmaakmiddel in handwarm water op, laat een uur staan. Gebruik eventueel een flessenborstel. Let op: spoel de fles zorgvuldig na om azijn en/of soda restanten te verwijderen, of gebruik een handsopje om na te wassen.
 • Wat zijn de verzendkosten?
  Binnen Nederland betaal je bij 1 of 2 flessen 3,95 euro; bij 3 of meer stuks verzenden we gratis. Je kunt je bestelling altijd gratis bij ons afhalen.
  Lees hier meer.
 • Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?
  Dit is doorgaans met 1 tot 2 werkdagen. Binnen 24 uur na je bestelling, ontvang je een mail met een track-en-trace code. Hiermee is de status van je bestelling te volgen en kun je het voorlopige bezorgmoment zien. De bezorging wordt definitief na het sorteren. Zodra de bezorger op pad gaat, ontvang je nog een mail met finale details. We verzenden met PostNL, DHL en DPD.
 • Ik wil mijn bestelling graag afhalen. Hoe doe ik dat?
  Heb je gekozen om je bestellling bij ons af te halen? Reageer dan op je bestelbevestiging-factuur. We maken een afspraak en zorgen dat je bestelling klaar staat. We houden rekening met de geldende Corona maatregelen en overhandigen je pakje op 1,5m afstand. Lees hier meer.
 • Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?
  Van gedachten veranderd? Dan kun je je aankoop binnen de zichttermijn van 14 dagen retourneren. Wil je de fles retourneren? Gebruik de fles dan niet. Lees hier meer over retourzendingen.
 • Wat is de garantieperiode?
  Deze is afgestemd op de gebruiksduur die je mag verwachten. Na uitgebreide tests hebben we deze op 12 maanden gesteld. Mocht er binnen deze periode iets mis zijn met de fles, stuur dan een mail naar: info@hydranome.com met daarin uitleg en beschrijving van de situatie (bij voorkeur met een foto), de aankoopdatum en een copie factuur. Vergeet je niet de kleur fles en draaglus te vermelden? In sommige gevallen vragen we je om het product bij ons te bezorgen zodat we de situatie beter kunnen beoordelen.
 • Is Stipp® BPA vrij?
  Zowel de fles als dop zijn BPA vrij. BPA is de afkorting van Bisphenol-A. Dit is een chemisch substraat waarmee plastic zachter wordt. De transparante container is gemaakt van TritanTM van Eastman®, een BPA vrije kunststof die ook FDA goedgekeurd is. Lees hier meer.
 • Wat is BPS?
  BPS is Bisphenol-S een organische verbinding die in verband wordt gebracht met een hormoonverstorende werking. Stipp® is ook BPS vrij.
 • Hoe kan ik mijn Stipp® makkelijk en snel openen?
  De draaglus is speciaal ontworpen om als hefboom te dienen. Dan is er maar een klein beetje kracht nodig om de dop eraf te draaien. Hoe je dat doet zie je op deze tekeningen (link opent een nieuwe pagina).
 • Hoe drink ik uit Stipp® ?
  Draai de dop van de fles en drink van de hals van de watercontainer. Deze is verhoogd en ergonomisch gevormd. Hierdoor drink je niet van de schroefdraad (zoals bij goedkopere en wegwerpflesjes) maar van een speciaal gevormde 'lipzone'. Dit is hygienischer en comfortabeler: alsof je uit een glas drinkt.
 • Is Stipp® geschikt voor mensen met minder kracht of een beperking aan de handen? Bijvoorbeeld bij reuma of artrose?
  Stipp® is ontwikkeld voor algemeen gebruik. Dit betekent dat 98% van de mensen de fles goed kunnen openen en gebruiken. Stipp® is niet speciaal ontwikkeld voor mensen met minder kracht of een beperking. Twijfel? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen (06 - 315 970 04) of mailen: info@hydranome.com.
 • Hoe draai ik de draaischijf met de stippen het makkelijkst?
  Zet toppen van duim, wijs- en middelvinger, op de ronding van de rand waar je de lichte inkepingen ziet. Dan een beetje druk uitoefenen en draaien. Je doet dit eigenljk net als bij de bezel (draaischijf) van een (duik)horloge.
 • Ruikt de fles naar plastic of is er een plastic smaak?
  Stipp® ruikt niet naar plastic en geeft geen (plastic) smaak af. De watercontainer is gemaakt van TritanTM, dit materiaal heeft glas-achtige eigenschappen, is niet poreus en heel glad. Dit voorkomt dat geurtjes en smaken in de fles blijven hangen.
 • Is Stipp® ook voedselveilig?
  Ja. Het transparante deel van de fles is gemaakt van TritanTM van Eastman. Deze kunststof en de kunststoffen van de dop zijn zowel voedselveilig als BPA en BPS vrij.
 • Kan Stipp® in de vaatwasser?
  Zowel de watercontainer als de dop zijn geschikt voor de bovenste lade van de vaatwasser bij een maximale temperatuur van 70 graden. De fles zal dan niet vervormen zoals bij Pet en wegwerpflesjes. Ook houdt het materiaal geen smaak of geurtjes van wastabletten vast. Toch raden we je aan om je fles in een handsopje met een zachte flessenborstel of 'tuitenwisser' af te wassen. Dan blijft je fles het mooist.
 • Kan ik de fles (met inhoud) in de magnetron opwarmen?
  Fles en dop zijn niet geschikt voor de magnetron. Ook niet bij lage vermogens.
 • Kan ik de fles uitkoken om te steriliseren?
  De fles en dop zijn niet geschikt om uit te koken in een pannetje of voor een (schoonmaak)temperatuur boven de 70 graden Celsius.
 • Kan er een warme thee in de fles?
  Stipp® is geschikt voor warme dranken, zoals een thee, tot 70 graden.
 • Kan ik de App met andere flessen gebruiken?
  Ja dit kan. De app is reclamevrij en (momenteel) gratis.
 • Staat je vraag er niet bij?
  Stuur dan een mail naar: info@hydranome.com. We helpen je graag verder.

Contact

You can reach us by email, phone and at our postal address.

Show me

Press and media

Contact us here for press or media related questions.

Contact us for Press and media

Distributor

You are interested to become a distributor for Stipp® ?
Contact us for more information.

Contact

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte. Ontvang wetenswaardigheden over gezond drinken, acties en introducties.